Ungdomsseriefinalen 2021

Så var det äntligen dags för ungdomsseriefinalen. En tävlingsserie som pågått sedan i våras där klubbarna jagar poäng och som sedan mynnar ut i den stora finalen.

Järfälla OK låg lite havrisigt till utanför pallplats inför finalen, men gjorde en mirakulös upphämtning och kunde efter en riktig rysare titulera sig silvermedaljörer.

Max på upploppet i klassen H14

Även Hugo, William och Victor ställde upp i inskolningsklass med Max, Mamman och Pappan som skuggor. Vi hade räknat med att i lugnt mak traska runt banan, men vi blev alla förvånade att alla tre satte av i bästa löpfart. Det gällde helt enkelt att hänga med (och hjälpa till med kartläsningen…)

Efter målgång hade klubbens eldsjäl Leif Mörkfors, kartgenomgång med trillingarna.

Leif har även skrivit ett lite utförligare tävlingssammandrag på klubbens hemsida som ni kan läsa här: Järfälla OK – Nagelbitaren i Farsta

Efter fullgjort dagsverke vankades det naturligtvis klubbfika…

Max placerade sig på en fin 15:e-plats av 76 startande…

…och trillingarna överraskade med att placera sig i överkant. Inskolningsklassen publicerar inga tider i officiella resultatlistan, men kikar man i inofficiella listan såg det ut såhär (av 62 startande):

En del stjärnglans kunde även skönjas för den riktigt inbitne orienteraren. En av de absolut bästa i Sverige, Gustav Bergman, gästade tävlingen. Gustav har meriter som VM-guld från stafetten 2014 och 2019, brons på VM i medeldistans 2013, silver på stafett-VM 2013, 18 SM-guld, 8 SM-silver och så vidare. Efter att ha samlat ett stycke mod fick Max sin idolbild…