Ungdomsserien deltävling 2

I härligt sensommarväder genomfördes idag deltävling 2 i stockholmorienteringens ungdomsserie. Vid första deltävlingen tyckte nog Hugo, William och Victor att det skulle vara rätt spännande att springa precis som storebror, så denna gång var hela barnaskaran anmälda.

Småttingarna var anmälda till inskolningsklassen och Max skulle för första gången prova att göra det lite svårare genom att anmäla sig till H14 (springer annars H12). Mamman och Pappan skulle följa med som skuggor på inskolningen, och vi hade nog planerat för att alla skulle kunna starta samtidigt, men det visade sig att även inskolningsklassen hade fasta starttider (dvs man startar på visst klockslag). Det blev ju lite klurigt eftersom de hade fått starttider som spände över 20 minuter, men efter en liten diksussion med funktionärerna fick alla tre starta på den som hade sista starttiden.

Detta gjorde att det blev en del väntan vid starten. Det gick dock ingen nöd på någon för tjejerna i D12 och hunden Bosse underhöll trillingarna. Hugo såg även som sin uppgift att bevaka att alla löpare gjorde TÖM innan start…

Väl ute på banan var humöret på topp! Vi fick snabbt in rutinen att kolla alla sura och glada gubbar som alltid finns längs inskolningsbanorna. Inledningsvis var dock banan rätt svår så skuggorna blev lite fundersamma var vi egentligen var någonstans för alla stigar tog helt plötsligt slut…

Nåja, vi hittade….

Hur gick det då? Jodå, riktigt bra. Trillingarna kom runt sin inskolningsbana som var 1.6 km lång, och Max drog till med att knipa silverplatsen i H14.

Karta och resultat inskolning

Karta och resultat H14