Roadtrip till Järfälla

Klämdag och barn + pappan är lediga. Max skulle till sin kompis i Järfälla så vi skjutsade honom en bit på vägen. Samtliga packades in i lastcykeln och sen bar det iväg. Det blev med andra ord förmiddagshäng i Berghemsparken.

Spännande med nya lekplatser!

Så spännande att vi nästan höll på att glömma äta mellanmål. Två bananer slank ner snabbt och leken fortsatte.

Dags att åka hem, men vi tog en tur införbi vår gamla gata för att se om någon av grannarna var hemma först. Jodå, Hemströms var hemma så vi stannade på en fika innan fortsatt hemfärd. Här fick trills bekanta sig med den här lilla krabaten som de klappade med stor försiktighet…

Det muttrades en del på ditvägen om att vi inte sett så många djur, men på hemvägen blev det djur med besked. En flock kreatur bestämde sig för att korsa vägen ungefär precis när vi passerade till trills förtjusning…

Väl hemma somnade alla middag riktigt fort utom Victor – han låg i en timma i sängen och sa ”Mooooo” 😉

Slottssprinten 2019

Max och Benjamin sprang Slottssprintens stafett i Sigtuna. På förmiddagen var det individuell tävling och på eftermiddagen stafett.  

Prisutdelning

Max bana på förmiddagen

H12 (1410 meter)

Max sprang andrasträckan på stafetten 

H24 – sträcka 2

 

Även Pappan var med och sprang en Öppen Motion bana.

Öppen Motion 8 (3180 meter)

LiveLox-länkar för samtliga banor här:
Individuell H12
Individuell Öppen Motion 8
Stafett H24-Sträcka 2

Nya bastun på plats

Nya bastun är invigd! Söndagsbastun denna vår har legat på sparlåga eftersom vi nu tagit tag i sista etappen på husrenoveringen. Det sista våtutrymmet + basun skall fräshas till en smula. Vi passar även på att installera en toalett och tvättställ i detta utrymme.

Men vi kan ju börja med hur det såg ut tidigare. Byggt 1980.

Bastun á la 1980

Dusch á la 1980

Allt gammalt byggmaterial borta

Ut med allt det gamla, och som vanligt blev det ett gäng rundor till återvinningen med allt trä, gips och betong.


Betong förresten? Jo i och med att en toalett nu skall installeras, samt att duschen kommer vara placerad i andra sidan rummet så krävdes det en del ingrepp i bottenplattan för avloppet.

Ännu mera byggavfall…

Återuppbyggnad startad. Nytt golv gjutet med golvvärme och tätskikt på väggarna. Bastun kommer bli något mindre eftersom vi ju på samma yta nu skall få plats med både tvättställ och toalett. I denna vy kommer duschen vara i ”facket” till höger, bastun i ”facket” till vänster, och tvättställ+toalett på vänster-väggen.

Kakel på plats. Vitt kakel i hela utrymmet utom i bastun där vi väljer mörkgrått.

Och för att inte rummet skall kännas för litet väljer vi att sätta en tonad glasvägg i fronten på bastun. Allt känns liksom mycket större och luftigare så. Elektrikern har kopplat in alla tåtar och nu är allt färdigt för det första bastubadet!