Nya bastun på plats

Nya bastun är invigd! Söndagsbastun denna vår har legat på sparlåga eftersom vi nu tagit tag i sista etappen på husrenoveringen. Det sista våtutrymmet + basun skall fräshas till en smula. Vi passar även på att installera en toalett och tvättställ i detta utrymme.

Men vi kan ju börja med hur det såg ut tidigare. Byggt 1980.

Bastun á la 1980
Dusch á la 1980
Allt gammalt byggmaterial borta

Ut med allt det gamla, och som vanligt blev det ett gäng rundor till återvinningen med allt trä, gips och betong.


Betong förresten? Jo i och med att en toalett nu skall installeras, samt att duschen kommer vara placerad i andra sidan rummet så krävdes det en del ingrepp i bottenplattan för avloppet.

Ännu mera byggavfall…

Återuppbyggnad startad. Nytt golv gjutet med golvvärme och tätskikt på väggarna. Bastun kommer bli något mindre eftersom vi ju på samma yta nu skall få plats med både tvättställ och toalett. I denna vy kommer duschen vara i ”facket” till höger, bastun i ”facket” till vänster, och tvättställ+toalett på vänster-väggen.

Kakel på plats. Vitt kakel i hela utrymmet utom i bastun där vi väljer mörkgrått.

Och för att inte rummet skall kännas för litet väljer vi att sätta en tonad glasvägg i fronten på bastun. Allt känns liksom mycket större och luftigare så. Elektrikern har kopplat in alla tåtar och nu är allt färdigt för det första bastubadet!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: