Lekstugan borta…

Det börjar så smått dra ihop sig för nästa fas i husrenoveringen. Från början var det ju bara ett duschutrymme och bastu som skulle fixas till, men efter Trillsen kom behöver vi utöka projektet en aning. Vi behöver fler rum.

Dessvärre har vi redan maximerat byggnadsytan för vår tomt, så att bygga ut går inte. Däremot har vi ju ett garage som sitter ihop med huset, och detta har vi nu fått bygglov på att inreda som bostadsutrymme istället. Kruxet är att garaget fungerar idag som vårt allt-i-allo-förråd, så allt detta måste ju ta vägen någonstans…

Det blir lekstugan som får stryka på foten till förmån för en Atterfallare som får agera förråd. Lekstugan är ett gediget hantverk, byggd av förra ägaren 1966 i Norrland för att senare fraktas till Stockholm. Den är fullt funktionell (ingen fukt etc) så det kändes verkligen supertrist att bara hacka upp den och köra den till återvinningen.

En blocket-annons senare hade vi hittat en familj som gärna ville ha stugan till sitt lantställe, så den blev hämtad med kranbil. Nästa vecka kommer markarbetet att starta för grunden och sedan blir själva bygget till hösten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.