Fabriken, Furillen

Fabriksbyggnad, furillen

På Furillen, en “ö” med vägförbindelse på nordöstra Gotland, finns ett hotell som heter Fabriken. Har man inte varit här förut undrar man först om man kommit rätt. Området är nämligen ett gammalt grustag som användes fram till mitten av 70-talet. När man avslutade produktionen, lämnades allt som det var, fabrikshus, lastkajer och kranar. I denna miljö har man anlagt ett hotell som andas industri, betong och metall. En lysande kombination!

Ön är relativt liten, och har man några timmar över kan man ta en långpromenad runt ön. Det finns även cyklar som man kan låna på hotellet, men då är det nog bäst att hålla sig till de grusvägar som finns.

Solnedgång Furillen

Vill man titta på solnedgången kan man klättra upp på en av de stora grushögarna. Här har man en magnifik utsikt!

Bad Furillen

Det finns några bra badställen i närheten av hotellet. Gemensamt för dem är att det blir djupt mycket fort – det vill säga inte så barnvänligt bad. Det bidrar även till att vattentemperaturen för det mesta håller sig ett par grader under de “vanliga” badplatserna.

20130717-223258.jpgPassa även på att äta en bit på hotellets restaurang. Kanongod mat och, faktiskt, överkomligt pris!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.