Blå Lagunen

Blå Lagunen skylt

Vi har länge haft Blå Lagunen (norra Gotland) på listan över platser att besöka. Nu när vi äntligen var i närheten svängde vi införbi för att se om det var så blått som reklamen påvisar. För det första låg det inte riktigt där vi trodde, men det var inga större problem att hitta – en ordentlig skylt skvallrar vart det ligger. Dessutom har man infört en liten parkeringsavgift.

Blå lagunen

Och visst är det något speciellt med dessa kalkbrott – vattnet är mycket riktigt “blått”, och det är riktigt djupt. Schysst badtemperatur var det också i vattnet. Vi gick aldrig runt till stora “stranden” men antalet besökare översteg förväntningarna med råge.

Blå Lagunen Badgäster

Frågan är om man ändå inte väljer att åka till kalkbrottet i Smöjen istället? Det är betydligt lugnare där…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.