Från gräs till månlandskap på en dag

När vi flyttade in var trädgården lite väl uppvuxen enligt vår mening. Vi har under sommaren rensat ut rätt rejält. Totalt har det nog blivit en 10-15 släpkärror till återvinningen. Det har varit allt från snåriga buskar till träd som inte blivit beskurna på länge med minst sagt ett komplicerade grenverk.

Som grädde på moset fanns det ju mängder med stubbar också, både från de träd vi fällt, men även lite äldre. Några av dessa har vi gett oss på med spett och spade, men det tar i runda slängar 2 dagar att få upp (då är träningsverken på 2 veckor borträknad). Det har fått oss att snegla lite på att hyra en grävmaskin.

Nu tajmade det sig så bra att grannen håller på med grävarbeten och vi fick möjlighet att låna pjäsen under en söndag. Så det blev en riktad attack mot alla stubbar i trädgården. Man river ju även upp gräsmattan en aning när man manglar på med ett par ton, så just nu ser halva trädgården ut som ett regelrätt månlandskap. Men stubbar och annat otyg är borta så nu skall vi nog kunna återställa med jord och gräs relativt enkelt.

2014-10-26 11.43.11

Det var inte bara pappan i huset som tyckte det var roligt att gräva, även sonen var förtjust 😉

2014-10-26 09.44.42

När dagen var slut hade vi
* Grävt upp en ovanligt bångstyrig och vildvuxen rabatt.
* Grävt upp 9 medelstora stubbar
* Kapat en meter av häcken som förberedelse att bredda garageuppfarten.

Ett återkommande fenomen i vår renovering är att det då och då dyker upp lite oväntade saker. Denna gång var det häcken. Mitt inne i den stod ett bastant metallrör nedgjutet i marken. Har inte sett det förut. På metallröret satt en box med nyckelhål vilket såg ut som någon slags brytare. Jaja, det var väl bara att gräva upp.. Det visade sig vara någon form av elanslutning kopplat till, så jag fimpade bara kabeln rakt av.

Lite senare började det hända skumma saker. Helt plötsligt öppnade sig garageporten.. för att sedan stänga sig igen efter en stund. Det visade sig att detta var en gammal garageöppnare som hade använts innan den moderifierats med trådlös fjärrkontroll. Det var i alla fall en lätt lösning, bara att koppla ur på “mottagarsidan” inne i garaget. Men tänker man efter så kan ju vem som helst som hittat anordningen inne i häcken ha kunnat öppna garageporten bara genom att klippa kabeln och kortsluta de två ledarna..

One comment

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.