Nisse flyttar in

För ganska exakt en vecka sedan kom det efterlänktade brevet med posten. Brevet från Nissen där han glatt meddelande att han hade för avsikt att flytta in hos oss runt den 1:a december. Detta tyckte Hugo, William och Victor lät rysligt spännande, och de följde storebrors montering av den magiska nissedörren med stor nogrannhet. Det uppstod en lång diskussion var dörren skulle vara placerad. En sak var de definitivt överens om, den skulle INTE vara i deras rum.

”Men det är ju en vägg bakom!” tyckte de när dörren stod klar. Men ritualen som aktiverar dörren var ännu kvar, och de visste inte riktigt vad de skulle tro efter att de i ring uttalat den magiska ramsan

”Nissebus, Nissebus, här är ditt hus!

Efteråt satt de helt stilla och bara tittade. Hugo och William vågade inte röra någonting. Victor anade ugglor i mossen och petade lite försiktigt på dörren för att se om nånting skulle hända. Pappan fick kliva in och förklara att Nissar är rätt skygga av sig och bara kommer ut genom dörren på natten genom magi. De är dessutom betydligt mer rädda för människor än vad människor är för dem.

Dörren klar och aktiverad, och varje morgon har Nissen levererat ett litet brev. Ibland med något busigt upptåg, ibland med en liten pepparkaka. Man vet aldrig vad han kan hitta på.

Så första prioritet på morgonen är numer att kontrollera nissedörren. Och de är verkligen noggranna med detaljerna, om cykeln står parkerad annorlunda, eller att stegen har flyttat sig något, så upptäcks det direkt.

Efter ett par dagar med inneboende Nisse har det nu börjat utspela sig någon slags relation mellan dem. Hugo, William och Victor lämnar teckningar och pyssel till honom, och nytt för i år är att pepparkakshuset skall stå på hyllan bredvid ifall han skulle vilja bo när på natten. Ett bekymmersamt moment var om han skulle lyckas komma upp till huset, men det löste Hugo genom att bygga en stege av piprensare.

Vi får väl se hur det blir imorgon bitti. Nissen har varit ovanligt aktiv i natt och imorgon bitti har han tejpat upp flera av deras leksaker i taket i lekrummet…

%d bloggare gillar detta: