En flygintroduktion

Idag har hela barnaskaran utövat studiebesök på flygplatsen. Trillingarna var förväntasfulla, de hade ju inte riktigt koll på vad det egentligen innebar. Max börjar bli en van aviatör och hjälpte till att hålla koll. Kul att det var mycket aktivitet på fältet. Vi började med en kort säkerhetsgenomgång, som alla lyssnade på mer eller mindre uppmärksamt. Att man inte skulle gå nära, eller röra, propellrar verkade i alla fall gå fram och det var det viktigaste.

Vädermässigt var det sol och förmodligen årets varmaste dag. Termometern i bilen visade på 30.5 grader, så vi förberedde oss genom att bada i solskyddsfaktor innan vi gav oss iväg.

Vi började med att titta till de flygplan som stod på parkeringen där bland annat SE-MIA stod som de känner väl till från barnprogrammet Bilakuten. Sedan var det provsittning och titta på när flygplan tankas, taxas, startas och landas. Mycket spännande.

Samma flygplan – olika barn… De pekar och Marcus svarar tålmodigt vad det är 🙂

Fallskärmshopparna var i full gång, så även det var ju spännande. Vi sökte skydd från solen under en flygplansvinge i närheten av hopparnas landningszon så vi kunde följa det hela på nära håll.

Även hopparnas flygplan skulle tankas emellanåt, ännu mera spänning 🙂

Och Cubben hann både starta, fiska upp ett flygsläp, komma tillbaka och släppa det igen. Eller som någon av trillingarna sa, han har en flagga efter sig.

Till slut började alla intryck (och värmen) ta ut sin rätt och vi drog oss hemmåt medan allt fortfarande var kul och intressant. Vi stannade på en hamburgerrestaurang på vägen hem för mat och summerade dagen: Alla var överens om att nästa gång, ja då vill vi också flyga… Och vid nattningen lite senare så var William rätt uppriven över att han inte skulle få åka och flyga redan imorgon 🙂

%d bloggare gillar detta: