Långhelg på Gotland

Sommaren är i sin linda, och vi planerade att åka ner till Gotland över en långhelg. Helgen kunde dock startat bättre – en ordentlig bilkö i Stockholm gjorde att vi med nöd och näppe hann med.. Kvällsbåten till Visby, och det är första gången vi provar det. Med tanke på grabbarnas tvivelaktiga sovvanor på nätterna har vi inte viljat göra det förut, men det visade sig fungera mycket bra. Alla gick och la sig i hytten för att sova, och det blev en lugn överresa.

På Gotland rådde rena rama högsommarvärmen hela helgen. Det var nästan så man fick plocka fram badbyxorna själv, men I min packning fanns dock mestadels fleecetröjor och annat för att klara det förmodade polarklimatet.

Håvar verkar vara årets grejj. Trion gav sig ut på på fisk- och räkjakt i Själsö hamn. Jag gissar att vi kommer behöva köpa ett 20-pack med håvar till semestern i Juli.

Hemresan på söndagen var även den planerad till kvällsbåten, men vi lyckades boka om till dagbåt för att inte komma hem så sent. Det fick vi bittert ångra när vi väl parkerat oss i vår hytt, för efter ett par timmar på 10 kvadratmeter så var det mer eller mindre ett avancerat flipperspel av barn som studsade till höger och vänster…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: