Tomteland

Idag blev det ett besök i Tomteland.

Och visst fanns han där, han med det stora skägget! Efter en liten pratstund besökte vi även tomtens hus, där Tomtemor fanns. Av henne fick alla barnen en liten bjällra att ringa i när man blir rädd och behöver extra tomtekraft. Mycket effektfullt hos trillsen. Ögonen stora som tefat.

I Häxans hus fanns det många kusliga föremål. Till och med en trollbrygd som stod och puttrade på spisen.

Sedan var det hög tid för luchrast! Utomhus. Totalt Coronasäkert.

Vi hittade även tomtens släde. Jag vill minnas att det finns ett kort på Pappan sittandes i den släden som togs för 35 år sedan. Får se om jag kan rota fram den ur arkivet. I år fick det i alla fall bli nästa generation som stod för slädbilden.

En av de mer spännande platserna var Alvbyn där det fanns en livs levande lavadrake. Från Island av naturliga skäl eftersom vi inte har sy mycket lava i Dalarna. Rysligt spännande tyckte trillsen. Inne i alvstugan fanns dessutom en nykläckt drake i ett terrarium. Den stod trillingarna och betraktade länge och väl.

Vi hittade även tomtens renar.

Men jag undrar om inte trollbyn var läskigast. Här var det lite tudelade meningar om man skulle våga gå in i trollhuset. Alla gick i alla fall in och där låg det tre trillingtrollbarn och sov.

En Nisse som var hemma (dvs personalen) tyckte det faktiskt var lite roligt att ha både trolltrillingar och vanliga trillingar i huset samtidigt.

%d bloggare gillar detta: