Men var kommer ägget från?

Ruggigt kallt ute och efter en cykeltur på förmiddagen var nog alla överens om att det var bäst att stanna inne och värma sig lite på eftermiddagen. Någon kom på idén att det vore klokt att baka bullar, och så fick det bli.

När vi blandade ihop degen tog Pappan tillfället i akt för lite pedagogisk utbildning i var våra råvaror kommer ifrån. Det diskuterades mjöl, mjölk, jäst, socker och alla var rätt överens och tyckte att förklaringarna lät rimliga.

Tills vi kom till ägget

Ja var kommer ägget ifrån? Hugo, William och Victor fick några sekunder på sig att fundera, och sedan skulle alla ”på tre” ropa namnet på djuret.

Pappan: ”eeeett – tvååååå – tre!” (samtliga utbrister sedan i samlad kör)

Hugo: ”KOOOKO!”

William: ”KOOOKO!”

Victor: ”KROKODILEN!”

(redaktionens anmärkning: ”koooko betyder höna på trillingspråk”)

%d bloggare gillar detta: