Målningen som nästan kom av sig

Målningen av huset har fortsatt under sommaren för att sedan ta en paus över semestern. Det återstod lite småfix samt sista strykningarna på två gavlar. Med bara tre dagar kvar av semestern sker det en liten incident (mer om det på Flygbloggen inom kort) där jag sliter av hälsenan. Det betyder att jag är helt portad från målning för resten av den här säsongen eftersom jag stapplar omkring med en betongpjäxa på höger fot. Lite småfix runt fönster och foder har jag gjort, men att klättra på stegar för att nå upp på gavlarna är helt uteslutet.

Som tur var kunde Thereses bror rycka in och hjälpa oss med de sista stora ytorna, så målningsprojektet kom till 95% i mål i alla fall. Det återstår några små områden, samt de vindskivor som skall bytas, men det får vi skjuta upp till efter vintern. Då skall väl hälsenan vara återställd 🙂

Vi beslutar oss lite raskt för att lägga om planerna och försöker få till projekt där min inblandning är minimal.

Första projektet landar nästan av sig självt i och med att grannen avser att asfaltera sin uppfart. Efter vår stenläggning på framsidan var den gamla asfalten i dåligt skick, och på vissa håll saknades asfalt helt efter den häck som en gång gick där. Efter upphandling i rekordfart satte de igång med underarbetet, och en vecka senare ligger där ny asfalt.

20160901_170910

Ny återstår förhoppningsvis två projekt innan året är slut, men mer om det kommer i senare inlägg…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: