Plåt och trä

Målningsprojektet gör stora framsteg. Hela fasaden på husets framsida är i det närmaste klar. Bara lite finlir återstår. Och vilken skillnad det blir! Nu när de svarta detaljerna försvinner känns allt helt plötsligt mycket luftigare, och det svarta taket gör sig betydligt bättre till denna kulörkonfiguration. 

image

Under målningens gång märkte vi att hängrännorna var i dåligt skick. På vissa ställen läckte det och färgen hat börjat flagna. Dessutom skulle vita stuprör passa bättre än de gamla svarta. Så det blev ett snabbt beslut att i samma veva titta över även detta. Två av husets gavlar har även vindskivor av tveksam kondition, så även dessa skall bytas.

image

Vi börjar med ett provskott på ena sidan av garaget för att bedöma hur omfattande projektet blir. Så här långt har det inte varit några problem och rännan satt uppe inom en timma. De gamla rännkrokarna kan nog återanvändas även om passformen inte är fullständigt exakt. Bedömningen är att det ändå funkar.

Nu återstår att se hur det blir vid första riktiga regnet, kommer det att hålla tätt? Det har klarat det simulerade regnet med vattenslang i alla fall…

image

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: