Hemautomation med z-wave

Projekt Hemautomation har rullat på. Efter en del funderande så blev det tillslut ett system som bygger på z-wavestandarden. Det finns ett antal fabrikat på kontrollern (själva navet i systemet) och valet föll på Zipato. Kändes som en rimlig avvägning mellan teknisk komplexitet och användarvänlighet.

Nu är huset utrustat med ett antal sensorer, och en del av husets strömställare har blivit uppgraderade så att de är fjärrstyrbara. I regelmotorn definierar man sedan händelser, och vad dessa händelser skall resultera i. T.ex tänds utebelysningen strax innan det börjar skymma, och vissa taklampor tänds automatiskt när man kommer hem och larmar av (givet att det är mörkt inomhus).

Läs mer om z-wave och vilka komponenter som finns på www.m.nu

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.