Det är vår – dags att gräva upp trädgården

Nja, kanske inte riktigt så dramatiskt som det låter. Men just nu känns det så. Altanen hade nått sin livslängd och ett antal stubbar och buskar skall bort. Lika bra att ta ett rejält omtag i hela trädgården.

Första steget togs i höstas, medelst medeltung grävmaskin grävde vi upp oönskade rabatter, buskar och träd. Steg två tog vi förra veckan: Med en lite lättare grävmaskin tog vi upp de sista buskarna och grävde ut någon decimeter för den nya altanen. 

Vi passade samtidigt på att gräva ut för blomlådor samt grovt jämna till ytan som sedan skall bli gräsmatta igen. Slutligen finlirade vi på ytan bredvid uppfarten för att få bättre plats för bilarna. Dit är det nu levererat 3.5 ton grus som vi kan använda till att göra en temporär lösning tills det är dags att fixa uppfarten på allvar.

Nästa nöt att knäcka är att forsla bort fyllnadsmassorna. Efter ett par hysteriska prisförslag blev det medelst egen släpkärra och muskelkraft. Lärdom: underskatta inte en rejäl jordhögs volym och vikt… En sisådär 24 vändor senare till återvinningen så är högen borta. Men slitigt var det…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.